torsdag, oktober 22, 2009

Ny faktabok: Din katts beteende

Klöser din katt sönder soffan eller kissar den på fel ställen? Kanske försöker den förmedla något, men vad menar den egentligen?

I den här boken får du svar på dina frågor om din katts beteende och behov. Den innehåller de ”13 heliga punkterna” som talar om vad din katt behöver göra under dygnets 24 timmar för att må bra och för att du själv ska få ut det mesta av din vän katten.
Ett avsnitt i boken tar upp vanliga frågor och svar på kattproblem som kan uppstå. Här får du också veta varför katten Felix förorenar på den dyra mattan i hallen och varför katten Sonja ger bort sina kattungar till grannarna.

Författaren Susanne Hellman Holmström är Sveriges första kattbeteende-rådgivare. Hon har över 30 års erfarenhet av katter och kattuppfödning och berättar här om olika problemkatter, hur problemen yttrade sig och hur de åtgärdades. Boken är personligt skriven och kommer att ge dig många aha- uppleveler och skratt på vägen. En sak är säker, du kommer att se din katt med andra ögon eller kanske be den om ursäkt för att du inte har förstått den tidigare. Susanne är bosatt utanför Hörby i Skåne.

Det här är en bok som jag tycker att alla kattägare borde ha i sin bokhylla. Den är mycket läsvärd med många goda råd, men framför allt så är den mycket personlig. Författaren väver in exempel från sitt egna liv med katter, och alla bilder i boken är fotograferade av make och dotter. Maken gick tragiskt bort under bokens tillkommande och bara därför tyckte jag att den kändes extra personlig att läsa.

Efter att ha läst om olika problem man kan ha med sin katt så tycker jag nog att mina katter är änglar - de bråkar aldrig, går alltid på (den enda) kattlåda vi har, äter snällt all mat (njae, visst våtfoder kan lukta illa), klöser inte på några möbler, välter inga växter eller tuggar på dem. Det enda som kan störa oss är när Sigge krafsar på dörrar (och annat man kan krafsa på) men han vill ju bara tala om något!

Köp boken!


2 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Bra med boktips! Läste om paketinslagningen häromdagen! Kul
Tasskram

Barbro S sa...

Tack för tipset, alltid lär man sig något. Tusse klöser gärna på soffan (som dock är 21 år gammal) men när jag la dit en schal slutade han.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...