lördag, juni 07, 2008

Sju veckor

Nu är de så gamla att de inte utvecklas så mycket längre, det handlar mer om att växa, lära och att finjustera redan lärda förmågor. De leker nu med leksaker; leksaksmöss, plastkapsyler eller snören. Prasseltunneln har blivit en favorit eftersom den låter så skoj och så kan man gömma sig i de små "ärmarna".


Lekarna dem emellan blir intensivare. De ligger inte bara i en hög och nafsar på varann längre utan de springer och jagar varann också. Roligast för oss tvåbeningar är att se när de hoppar mot varann; de sträcker på benen och tar ett skutt rätt upp i luften.

Häromdagen fick vår ökenråtta Ebon komma ut på köksgolvet. Alice och Sigge var där också och de tyckte att det var så spännande. Tyck nu för allt i världen inte att jag är en djurplågare som låter en så liten försvarslös filur bli utsatt för kattjakt - Ebon är betydligt snabbare än kattungarna både vad gäller reaktion och ben.

Alice och Sigge får nu gå fritt mellan kök och vardagrum och de är helst där vi tvåbeningar är. På nätterna är de dock instängda i köket för säkerhets skull. Kvällstid är bäst för då är det alltid någon i vardagrummet; i soffan som är så skön att sova i.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...